Hoe worden sprints gemeten?

Sprints worden automatisch gemeten op basis van de route informatie van je tijd. Hiervoor is het nodig dat je met een GPS horloge of met onze app sport.

Tijdens het opslaan van je tijd wordt gekeken over welke sprints je bent gekomen en wordt jouw tijd automatisch opgenomen in het klassement van de desbetreffende sprint.

Wel / niet herkennen van een sprint
Het kan zijn dat je wel over een sprint bent gekomen maar dat dit niet automatisch herkend wordt. Dit is meestal het gevolg van een onnwauwkeurige GPS meting op het traject van de sprint.

Indien een sprint op een kruispunt begint kun het beste vanuit het verlengde van de sprint beginnen zodat je niet om een hoekje begint. Als het hoekpunt namelijk niet gemeten zou zijn kan het zijn dat je sprint niet herkend wordt.

Als geen enkele sprint herkend wordt
Soms heeft het systeem dat de sprints automatisch moet herkennen een kleine achterstand waardoor het wat langer duurt. In zo'n geval kun je via de website naar de details pagina van je tijd gaan en op de 'Controleer sprints' knop klikken. Dan zul je de sprints alsnog direct zien verschijnen.

Keywords: Sprints, Herkennen