Hoe werkt de kcal berekening?

Om het aantal kcal zo goed mogelijk te schatten maken we gebruik van een aantal verschillende formules. Hoe meer gegevens er bekend zijn, hoe nauwkeuriger de kcal berekening zal worden.

De formules die we hanteren zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek maar blijven uiteindelijk altijd een schatting omdat het daadwerkelijk aantal verbruikte kilocalorieën ook afhangt van factoren zoals windrichting, temperatuur en ook per persoon verschilt. Met deze factoren kunnen we geen rekening houden maar desondanks proberen we een zo goed mogelijk inschatting te geven.

Zowel de website als de app gebruiken onderstaande methodes.

Met hartslagmeter
Als je met een hartslagmeter traint dan gebruiken we je gemiddelde hartslag om het aantal kcal zo nauwkeurig mogelijk te bepalen.

Met lichaamsvetpercentage
Indien je bij het onderdeel Gezondheid een meting met daarbij ook je lichaamsvetpercentage opneemt gebruiken we dit om nauwkeurigere kcal berekening uit te voeren. Hiervoor is het belangrijk dat je ook je gewicht invult en je geslacht invult in je profiel.

Standaard berekening
Indien hartslag en lichaamsvetpercentage onbekend zijn gebruiken we een formule die rekening houdt met o.a. je geslacht, lengte, gewicht en leeftijd. Hoe meer gegevens je invult op je profiel, hoe nauwkeuriger de berekening zal worden.


Keywords: Kcal Gezondheid, Verbranding

Feedback and Knowledge Base