Ik krijg helemaal geen GPS ontvangst, hoe komt dit?

Indien de gelopen afstand op 0 blijft staan gedurende het sporten kan het zijn dat je GPS niet geactiveerd is.

Voor Android
Zorg ervoor dat je voor het starten van je tijd de GPS aanvinkt in het Settings scherm welke getoond wordt zodra je een nieuwe tijd wilt meten.

Soms helpt het om de vliegtuigmodus van je mobiel te activeren, 10 secondes te wachten en daarna weer uit te zetten. Mocht dit niet helpen kun je ook proberen wifi uit te zetten of je mobiel opnieuw op te starten.

Voor iPhone
Het kan zijn dat je per ongeluk geen toestemming hebt gegeven om de GPS van je iPhone te gebruiken. Dit wordt door de iPhone gevraagd de eerste keer dat je een tijd gaat opnemen.
Je kunt dit oplossen in het “Settings” menu, vervolgens onder “Reset” kun je de optie “Reset location warnings” aanklikken. Als het goed is zou de volgende keer dat je in de app op Start klikt om een tijd te meten een waarschuwing moeten verschijnen waar toestemming wordt gevraagd om je GPS te gebruiken. Zorg ervoor dat je dit toestaat.

Het helpt vaak om wifi (tijdelijk) uit te zetten voordat je gaat lopen. Dit helpt ook direct om je accuduur aanzienlijk te verlengen!

Mocht dit niet helpen, dan blijkt het soms te helpen om de app even te verwijderen en opnieuw te installeren vanuit de App Store. Je kunt na installatie inloggen met hetzelfde account als je al had aangemaakt zodat je direct weer bij je eigen profiel kunt.

Voor Windows Phone

Controleer in de Settings app onder het kopje Location of Locations Services wel aan staat.

Mocht dit niet werken controleer of "Data roaming" aan staat en zet ook "Data connection" aan staat. Tijdens het gebruik van de app hoef je geen internet aan te hebben maar soms lijkt de GPS ook niet te werken indien deze opties uit staan. Door ze even in te schakelen zal je GPS ook weer werken.

Key words: GPS, geen GPS, ontvangst, 0 meting, nul meting