Hoe werkt de auto-pauze functie?

De auto-pauze functie maakt het mogelijk om de tijdsregistratie automatisch stop te zetten zodra je stil staat. Zodra je weer gaat bewegen dan gaat je tijd automatisch ook weer aan. Ideaal om tijdens rek-en-strek oefeningen of het wachten voor stoplichten je tijd automatisch te pauzeren zonder dat dit invloed heeft op je uiteindelijke meting.

De auto-pauze functie werkt alleen indien de app een sterk genoeg GPS signaal heeft. Zodra het GPS signaal zwakker wordt zal de meting automatisch verdergaan, ook al sta je nog stil. Dit om te voorkomen dat de app té lang op pauze zou blijven staan indien het bereik wegvalt.

De app meet constant of er sprake is van een mogelijke pauze situatie. En alleen indien je gedurende een aantal secondes een lage snelheid (< 5 km/u) beweegt dan zal de app op pauze schieten. Zodra je snelheid weer omhoog gaat wordt de tijdsmeting automatisch hervat.

Indien je audiocoaching geactiveerd hebt wordt je ook automatisch op de hoogte gesteld van autopauzes en het hervatten hiervan.

Let er overigens wel op dat het GPS zeer gevoelig is en bij beweging dus start/stopt.

Key words: Auto-pauze, stop, start