Mijn (trainings)tijd verschijnt niet op Facebook

Indien je je profiel aan Facebook hebt gekoppeld zullen standaard al je wedstrijdtijden en geplande wedstrijden hier naartoe worden gepubliceerd. Trainingstijden worden standaard echter niet gepubliceerd, maar dit kun je wel instellen.

Klik op de 'bewerk profiel' optie en vervolgens onder het tabblad ‘Koppelingen’. Hier kun je aangeven welke gegevens je precies wilt delen.

Hier kun je ook instellen of je de route juist wél of niet met anderen wilt delen. Of alleen niet het begin en eindstukje (zodat men niet precies weet waar je huis staat).

Facebook koppeling opnieuw instellen
Soms komt het voor dat de Facebook koppeling niet meer werkt. De makkelijkste oplossing is door via de Bewerk profiel pagina op de Koppelingen tab eerst de Facebook koppeling uit te vinken en je profiel op te slaan. Daarna kun je je profiel opnieuw bewerken en via de Koppelingen tab de Facebook koppeling opnieuw activeren.

Tijden zichtbaar maken voor anderen
Standaard zijn tijden die met de automatische koppeling geplaatst worden niet altijd voor iedereen zichtbaar, ook al zou je dit wel willen (zie ook het stukje over het algoritme hieronder). Helaas mogen we dit van Facebook ook niet omzeilen.

Gelukkig is er wel een oplossing om je tijd dan alsnog zichtbaar te maken: ga naar je Facebook tijdslijn, klik op je eigen naam/foto voor je eigen tijdslijn en klik op Activitylog (activiteiten logboek). Hier zie je wel al je tijden en andere updates staan en hier kun je op het kleine potlood-icoontje klikken en voor 'highlighted on timeline' kiezen om je tijd alsnog te tonen. Helpt dit niet dan kun je ook deze link proberen:

www.looptijden.nl/api/facebook/connect      /  www.fietstijden.nl/api/facebook/connect

Als je een tijd handmatig op Facebook plaatst geldt dit probleem overigens niet.

Andere oorzaken
Facebook heeft een limiet op het aantal updates dat een toepassing mag plaatsen. Zodra de limiet bereikt is, kunnen er (tijdelijk) geen updates geplaatst worden.
Na verloop van tijd verschijnen updates vanzelf weer.

Facebook gebruikt een ingewikkeld algoritme om te bepalen welke updates van jou aan je vrienden getoond worden, soms zijn je tijden daardoor niet zichtbaar terwijl ze wel degelijk gedeeld worden. Dit is lastig tegen te gaan.

Keywords: Facebook, Koppeling,