Tips voor het gebruik van de Polar hartslagband

Het is met name belangrijk dat de borstband voldoende vochtig wordt gemaakt bij de elektroden, voordat de training gestart wordt. Ook is het belangrijk dat de borstband na ten minste 5 x gebruik in de wasmachine gewassen wordt. Hieronder vind je een aantal tips voor goed gebruik en voor een langere levensduur:

Tips voor gebruik

1. Maak de hartslagband goed nat onder de kraan en doe je hartslagband om. Is de zender stevig op de textiele band geklikt?
  2. Is het logo van de zender aan de buitenzijde zichtbaar (rechtop in het midden)? Het grijze gedeelte (de elektroden) van de textiele band wordt tegen het lichaam gedragen en moet goed contact maken met de huid.
  3. Is de textiele band voldoende vochtig? Dit is noodzakelijk voor goede overdracht van het hartslagsignaal.
  4. Volg de instructies van Polar
  5. Zet bluetooth aan op je mobiel
  6. Koppel je hartslagband aan je mobiel. Doe dit via Settings → Wireless & networks → Bluetooth. Zorg dat Bluetooth geactiveerd is en klik op ‘Scan for devices’. Koppel (pair) met de Polar hartslagband en voer de code ‘0000’ in.
  7. Start je training zoals gebruikelijk. Links onderin zal na enkele secondes je hartslag verschijnen.
  8. Bekijk je resultaten. Na afloop van je training kun je je hartslaggegevens bekijken via je eigen profiel.

Tips voor een langere levensduur

• Wordt de textiele band regelmatig in de wasmachine op max. 40° C gewassen? Was de borstband (zonder zender) ten minste na 5x gebruik in een waszakje in de wasmachine. Dit is noodzakelijk voor een betrouwbare meting en verlengt de levensduur van de borstband. Was de borstband altijd na gebruik in een zwembad met een hoog chloorgehalte.
  • Is het misschien noodzakelijk de batterij van de zender te vervangen? Bezoek de Polar webshop voor de aanschaf van een nieuwe batterij.
  • Zijn de zilveren drukknoppen op zowel de zender als de textiele band schoon? Maak de zender na elke training los van de textiele band, droog deze goed af en berg deze apart op. Dit is noodzakelijk voor een betrouwbare meting en verlengt de levensduur van de borsband en voorkomt u oxidatie van de drukknoppen.

Stappenplan als je hartslagmeter niet direct werkt (voor Android)

Mocht je mobiel de hartslagmeter niet herkennen, voer dan onderstaande stappenplan heel exact uit.

1. unpair je hartslagband: ga naar de Settings app van je mobiel, dan wireless, dan bluetooth en druk lang op de Polar band onder het kopje Paired devices. Je krijgt dan een unpair optie, klik daarop.
  2. zet je mobiel helemaal uit en start je mobiel opnieuw op
  3. maak de hartslagband goed nat onder de kraan en doe hem om
  4. zet bluetooth aan zodra je mobiel opnieuw opgestart is
  5. start de app en klik op meet mijn tijd
  6. start je tijd
  7. als het goed is vraagt de app nu om je Polar band te Pairen, gebruik code 0000
  8. wacht een paar secondes, je zult nu een kleine melding 'paired with polar' langs zien komen en dan zul je je hartslag moeten zien helemaal linksonder in de app

Stappenplan als je hartslagmeter niet direct werkt (voor iPhone)

Mocht je mobiel de hartslagmeter niet herkennen, voer dan onderstaande stappenplan heel exact uit:

1. zet bluetooth aan
  2. controleer dat in het instellingen scherm in de app aangevinkt staat dat je de bluetooth band wilt gebruiken
  3. start een tijd
  4. klik op het Kcal blokje om je hartslag te zien
  5. mocht je na nog niks zien, klik dan even terug naar de Start tab en weer terug naar Tijd meten en wacht een paar secondes