Kan ik muziek luisteren via de app tijdens het sporten?

Ja, dat kan. Je kunt in de app de muziek aanzetten en daarna lekker gaan sporten.

De app zelf bevat geen muziek: je kunt zelf kiezen welke muziek (of radio) je wilt luisteren.

De app is zelf slim genoeg om je muziek even zachtjes te zetten op het moment dat er een melding uitgesproken wordt. Na afloop van de melding gaat je muziek automatisch weer op het vertrouwde volume verder.

Bij sommige muziek apps gaat dit niet helemaal goed omdat de muziek app dan niet juist naar de instructies luisterd om even zachtjes verder te gaan en na afloop weer op normaal volume. Hier kunnen wij helaas niks aan doen. Mocht jouw muziek app problemen geven dan zou je een andere app kunnen proberen om je muziek af te spelen.

Voor Android werkt de app Music Player (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jrtstudio.music) goed.

Bij de Iphone raden we aan de standaard music player te gebruiken.

Windows Phone:

Op Windows Phone toestellen zijn de technische mogelijkheden die apps hebben uit veiligheid gelimiteerd. Dit zogenoemde "gesloten" systeem zorgt ervoor dat wij via de Looptijden.nl app geen andere apps kunnen besturen of controleren. Wij kunnen wel onderdelen van het systeem zelf, zoals de muziekspeler en de GPS zelf besturen en controleren, mits daarvoor toestemming is gegeven door de gebruiker.

Apps zoals Xbox Music gebruiken de standaard mediaspeler van de telefoon. Deze kunnen wij stopzetten en hervatten. Daarom werkt de audiocoach in combinatie met de standaard muziekspeler goed.

Waarom wordt mijn muziek niet hervat?

Sommige populaire apps in de app Store gebruiken niet de standaard media speler. Zij kiezen ervoor om een eigen mediaspeler te maken, wat ervoor zorgt dat andere apps niet kunnen aantonen of de muziek hervat of gepauzeerd moet worden. Als er dan een audiocoach fragment wordt afgespeeld, wordt de muziek na afloop niet hervat.

Apps waarvan dit bekend is bij ons zijn:
Spotify
Nokia Music

Wil je toch muziek hebben tijdens het hardlopen, gebruik dan de Music app die standaard met Windows Phone meegeleverd wordt.

Keywords: Muziek, Music